Siera kūka ar mandeļu cepumu un aveņu džemu

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU CEPUMAM

115 g sviests istabas temperatūrā

140 g kviešu miltu

70 g mandeļu miltu

35 g kokosriekstu skaidiņu

55 g brūnā cukura

šķipsniņa jūras sāls

1 vaniļas pāksts vai ½ tējkarotes vaniļas pastas

 

VIRSKĀRTAI

150 ml saldā krējuma

500 g maskarpones siera

60 g kokosriekstu vai kļavu sīrupa

1 vaniļas pāksts vai ½ tējkarotes vaniļas pastas

60 g aveņu džema

miziņa no 1 citrona 

Pagatavošana

  1. Kokosriekstu skaidiņas nograuzdē uz pannas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  2. Mikserī sajauc sviestu, cukuru, vaniļu, kokosriekstu skaidiņas un sāli, līdz izveidojas drupačas. Viegli iemaisa miltus. 
  3. Mīklu izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm 3 mm biezumā, liek vēlamajā kūkas formā un atstāj ledusskapī uz nakti.
  4. Nākamajā dienā liek cepties līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  5. Uz smilšu cepuma izklāj aveņu džemu.
  6. Maskarpones sieru saputo kopā ar vaniļu, sīrupu un saldo krējumu līdz krēmīgai konsistencei. Masu izklāj uz kūkas pamatnes un dekorē ar svaigām avenēm. Atstāj uz nakti ledusskapī, pirms pasniegšanas uzrīvē svaiga citrona miziņu.