Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Klasiskas vērtības, pasniegtas jaunā formātā. Kūka, kur kārtu kārtām mijas miltainu kartupeļu ripas un krēmīgs sēņu pildījums. Tādu kūku necepsi katru dienu, bet brīvdienās pēc pastaigas dzestrajā ziemas gaisā tā sagādās prieku gan lieliem, gan maziem.
Receptē varat izmantot gan pašu gatavotus sēņu krājumus, gan veikalā nopērkamus šampinjonus. Ja izmantojat kaltētas sēnas, tad lieciet tās kopā ar svaigajām – pusi uz pusi.
Pasniegšanai:
Sēnes noskalo un sagriež šķēlītēs vai gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.
Pēc 2–3 minūtēm pievieno sēnes un gatavo, līdz ir iztvaikojis šķidrums.
Miltus sajauc ar krējumu.
Pievieno sēnēm.
Pieber šķipsniņu sāls, piparus, papriku un visu samaisa.
Kartupeļus notīra, noskalo un sagriež plānās ripiņās, ko vairs nemērc ūdenī, lai neizskalotu cieti.
Apaļo kūkas veidni iesmērē ar sviestu.
Vispirms kārto kartupeļu ripiņas aptuveni 1,5 cm biezumā. Uzkaisa sāli, piparus un pārslaka ar eļļu.
Virsū klāj sēņu pildījumu, izlīdzina virsmu un uzliek atkal kartupeļu kārtu, uzkaisa sāli, piparus un papriku. Tā atkārto vēl, lai kopā veidotos 2 sēņu pildījuma kārtas un kūka būtu nosegta ar kartupeļu ripiņām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Formu pārklāj ar foliju un liek cepties. Cep ~ 1,5 stundas, līdz kartupeļi ir mīksti. To viegli pārbaudīt ar koka irbulīti. Pēdējās 10 minūtes cep bez folijas, lai kartupeļu virspuse būtu skaisti brūna.
Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem. Servē ar skābo krējumu, Bešamela vai saldā krējuma mērci.
Komentāri: