Plucinātai cūkgaļai
800 g cūkgaļas lāpstiņa, bez kaula un ādas
2 ēdamkarotes brūnais cukurs
½ ēdamkarote sāls
½ ēdamkarote kūpināta paprika
½ tējkarote ķiploku pulveris
½ tējkarote sīpolu pulveris
½ tējkarote sīpolu kumīns
Eļļa
50 ml kečupa
120 ml gaišā alus
2 sīpoli
3 ķiploku daiviņas
Kāpostu salāti
½ maza kāposta galviņa
3 ēdamkarotes majonēzes
1 ēdamkarote ābolu etiķa
1 ēdamkarote gurķu marinādes
4 Hot Dog maizītes
Marinēti gurķīši
BBQ mērce
Pētersīļi
Sviests
sāls
1. Gatavo plucinātu cūkgaļu. Cūkgaļas lāpstiņu sadala divās daļās un iesmērē ar
garšvielu maisījumu. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ievilkties uz nakti
ledusskapī. Cūkgaļu apcep no visām pusēm uz pannas, līdz brūna.
Cepamtraukā ar vāku samaisa kečupu ar gaišo alu, pievieno uz pusēm
sagrieztus sīpolus un ķiploku daiviņas, un liek apceptos cūkgaļas lāpstiņas
gabalus. Liek virsū vāku un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160°C
uz 3 stundām. Pēc 3 stundām noņem vāku un turpina cept vēl stundu. No
cepamtrauka izņem sīpolus un ķiploku un ar dakšu palīdzību saplucina
cūkgaļu strēmelītēs un sajauc ar cepamtraukā esošo šķidrumu.
2. Gatavo kāpostu salātus. Kāpostu sagriež vidēji lielos kubiņos, pievieno
majonēzi, ābolu etiķi, gurķu marinādi, sāli un samaisa.
3. Apgrauzdē hot dog maizītes. Abas puses no iekšpuses pārklāj ar nelielu
daudzumu sviesta un liek pannā grauzdēties, līdz kļuvušas viegli kraukšķīgas
un zeltaini brūnas.
4. Kārto maizītes. Uz hotdoga maizītes liek divas ēdamkarotes kāpostu salātus, 3
ēdamkarotes plucināto cūkgaļu, kam pāri pārlej BBQ mērci, šķēlītēs sagrieztus
marinētus gurķīšus un pārber ar pētersīļiem.
Komentāri: