Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Sēņu pasta
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
150 g svaigas pastas
5 kaltētas baravikas vai 1 ēdamkarote kaltētu baraviku pulvera
200 g sēņu
1 sarkanais sīpols
3 daiviņas ķiploku
sāls un pipari pēc garšas
100 g svaigu spinātu
2 ēdamkarotes cietā tipa siera
Pagatavošana
Uzliek sildīties pannu. Nelielos gabaliņos sagriež sīpolu un ķiploka daiviņas. Uz sakarsētās pannas uzlej olīveļļu un viegli apcep līdz zeltainumam vispirms sīpolus, pašās beigās pievienojot ķiplokus.
Liek vārīties ūdeni pastai. Katlu izvēlas lielu.
Kad ūdens vārās, atsevišķā bļodiņā nosmeļ 100 ml un tam pievieno sasmalcinātas kaltētās baravikas vai to pulveri. Apmaisa un ļauj uzbriest un ievilkties.
Pārējam ūdenim pievieno pastu un novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Notīra un sagriež sēnes. Derēs visas cepamās sēnes – gailenes, bekas, baravikas. Ziemā, ja saldētavas krājumos nav meža sēņu, var izmantot šampinjonus vai portobello. Sēnes pievieno sīpoliem un cep 5–7 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu.
Kad sēnes jau gandrīz gatavas, tām pievieno ūdeni ar baravikām un pasautē 5 minūtes.
Visbeidzot sēnēm pannā pievieno novārīto pastu, kausiņu ūdens, kurā pasta vārījās, un saplūkātus spinātus. Apmaisa, pārber ar cieto sieru un pasniedz nekavējoties.
Komentāri: