Sēņu pasta

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g svaigas pastas
  • 5 kaltētas baravikas vai 1 ēdamkarote kaltētu baraviku pulvera
  • 200 g sēņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 100 g svaigu spinātu
  • 2 ēdamkarotes cietā tipa siera

Pagatavošana

  1. Uzliek sildīties pannu. Nelielos gabaliņos sagriež sīpolu un ķiploka daiviņas. Uz sakarsētās pannas uzlej olīveļļu un viegli apcep līdz zeltainumam vispirms sīpolus, pašās beigās pievienojot ķiplokus.
  2. Liek vārīties ūdeni pastai. Katlu izvēlas lielu.
  3. Kad ūdens vārās, atsevišķā bļodiņā nosmeļ 100 ml un tam pievieno sasmalcinātas kaltētās baravikas vai to pulveri. Apmaisa un ļauj uzbriest un ievilkties.
  4. Pārējam ūdenim pievieno pastu un novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  5. Notīra un sagriež sēnes. Derēs visas cepamās sēnes – gailenes, bekas, baravikas. Ziemā, ja saldētavas krājumos nav meža sēņu, var izmantot šampinjonus vai portobello. Sēnes pievieno sīpoliem un cep 5–7 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu.
  6. Kad sēnes jau gandrīz gatavas, tām pievieno ūdeni ar baravikām un pasautē 5 minūtes.
  7. Visbeidzot sēnēm pannā pievieno novārīto pastu, kausiņu ūdens, kurā pasta vārījās, un saplūkātus spinātus. Apmaisa, pārber ar cieto sieru un pasniedz nekavējoties.