Sēņu fokača

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 200 g īpaši smalka maluma miltu
  • sāls
  • 20 g sausā rauga
  • ½ tējkarotes cukura
  • 200 ml silta ūdens
  • Extra virgin olīveļļa ( ~3 ēdamkarotes)
  • 5 zariņi timiāna un 1 tējkarote timiāna lapiņu
  • 1 ēdamkarote citrona miziņu
  • 400 g sēņu
  • 200 g Parmas siers
  • 100 g kazas siera

Pasniegšanai

  • 2 ēdamkarotes balzametiķis un 4 ēdamkarotes eļļas
  • vai 2-3 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Palielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno citrona miziņas un timiāna lapiņas.
  2. Atsevišķā traukā siltā ūdenī iejauc raugu un cukuru, atstāj uz pāris minūtēm.
  3. Raugs sāk reaģēt, kad ūdens sāk putoties. Tad to uzmanīgi ar dakšiņu iekuļ miltu maisījumā.
  4. Līdzko visas sastāvdaļas sajaukušās, masu sāk mīcīt ar rokām, līdz tā kļūst viendabīga un atlec no bļodas malām. Mīcīšana aizņems ~ 10 minūtes.
  5. Kad mīkla samīcīta, to pārliek ar olīveļļu ietaukotā traukā un nosedz ar virtuves dvielīti. Uz 30 minūtēm novieto trauku siltā vietā, ļaujot mīklai uzbriest.
  6. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.
  7. Uzbriedušu mīklu klāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā traukā. Pāri kārto sarīvētu sieru, nelielos gabaliņos sagrieztas sēnes, timiāna zariņus un pārlej ar olīveļļu. Cep 20 minūtes.
  8. Gatavu fokaču pasniedz ar rukolu un medu vai balzametiķa un olīveļļas mērci (kopā sakults balzametiķis ar olīveļļu un mazliet sāls atiecībā 1:2)