Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sēņu fokača
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
400 g miltu
200 g īpaši smalka maluma miltu
sāls
20 g sausā rauga
½ tējkarotes cukura
200 ml silta ūdens
Extra virgin olīveļļa ( ~3 ēdamkarotes)
5 zariņi timiāna un 1 tējkarote timiāna lapiņu
1 ēdamkarote citrona miziņu
400 g sēņu
200 g Parmas siers
100 g kazas siera
Pasniegšanai
2 ēdamkarotes balzametiķis un 4 ēdamkarotes eļļas
vai 2-3 ēdamkarotes medus
Pagatavošana
Palielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno citrona miziņas un timiāna lapiņas.
Atsevišķā traukā siltā ūdenī iejauc raugu un cukuru, atstāj uz pāris minūtēm.
Raugs sāk reaģēt, kad ūdens sāk putoties. Tad to uzmanīgi ar dakšiņu iekuļ miltu maisījumā.
Līdzko visas sastāvdaļas sajaukušās, masu sāk mīcīt ar rokām, līdz tā kļūst viendabīga un atlec no bļodas malām. Mīcīšana aizņems ~ 10 minūtes.
Kad mīkla samīcīta, to pārliek ar olīveļļu ietaukotā traukā un nosedz ar virtuves dvielīti. Uz 30 minūtēm novieto trauku siltā vietā, ļaujot mīklai uzbriest.
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.
Uzbriedušu mīklu klāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā traukā. Pāri kārto sarīvētu sieru, nelielos gabaliņos sagrieztas sēnes, timiāna zariņus un pārlej ar olīveļļu. Cep 20 minūtes.
Gatavu fokaču pasniedz ar rukolu un medu vai balzametiķa un olīveļļas mērci (kopā sakults balzametiķis ar olīveļļu un mazliet sāls atiecībā 1:2)
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: