Sendvičš ar tītaru un zaļajām pupiņām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

8 Hanzas Maiznīcas “Toste” sēklu sendviču maizes

400 g tītara filejas

200 g zaļo pākšu pupiņu

1 pakčoja salātu galviņa

zaļie lociņi

svaigs sarkanais čili pipars

majonēze

sāls

sviests

 

MARINĀDEI

2 ēdamkarotes Hoisin mērces

½ tējkarotes sāls

1 tējkarote sezama eļļas

1 tējkarote rīvēta ingvera

2 daiviņas ķiploku, sasmalcinātu 

 

GLAZŪRAI

2 ēdamkarotes medus

2 ēdamkarotes sojas mērces

1 ēdamkarote miso pastas

1 ēdamkarote sezama sēklu

Pagatavošana

  1. Tītara krūtiņu iesmērē ar marinādi un ļauj ievilkties 30 minūtes. Liek cepties cepeškrāsnī slēgtā traukā 180 °C temperatūrā uz apmēram 20 minūtēm. Pēc tam grila režīmā ik pa 5 minūtēm pārsmērē ar glazūru. Procesu atkārto 5 reizes. Ļauj gaļai atdzist vismaz 30 minūtes.
  2. Zaļās pākšu pupiņas liek pannā kopā ar 50 ml ūdens un ½ tējkarotēm sāls. Uzliek vāku un sautē, līdz ūdens iztvaikojis un pupiņas ir mīkstas.
  3. Maizi apgrauzdē, pēc tam uz visām šķēlēm uzreiz smērē sviestu, lai izkūst.
  4. Kārto maizītes. Apakšējo šķēli pārsmērē ar majonēzi, pārliek ar pakčoja lapām, zaļajām pupiņām, šķēlēs sagrieztu tītara fileju, ko pārber ar smalki sagrieztiem lokiem un sarkanā čili pipara šķēlītēm. Pārliek ar otru šķēli maizes.