Šī ir vienkārša recepte, taču reizē arī meistarstiķis, jo tās oriģinālvariantā vista ir atkaulota. Ja esat iesācējs – nemokieties ar atkaulošanu un lieciet vistas gabalus ar visiem kauliem, jo galvenā šīs receptes burvība ir trīsvienība – maiga vistas gaļa, skābens ābols un aromātiskas žāvētās plūmes.
Piedevās iesakām ko neikdienišķu gan garšas, gan krāsas ziņā – maigi zaļu kartupeļu un puravu biezeni, kas savu krēmīgo konsistenci ieguvis, pateicoties maskarpones sieram.
Kartupeļu un puravu biezenim:
Vistas stilbus noskalo un atkaulo – ar asu nazi uzmanīgi nogriež gaļu no kauliem, iegūstot mīkstumu. Atkaulošanu sāk ar “pēdas” daļu.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra, smalki sagriež un apcep uz pannas – vispirms sīpolus, pašās beigās pievienojot ķiplokus.
Ābolus sagriež šķēlēs.
Žāvētās plūmes sagriež katru 2–3 daļās.
Gaļu atsevišķi apcep no visām pusēm brūnu.
Pēc tam tai pievieno saceptas garšsaknes, ābolus un plūmes.
Pielej vīnu. Uzber piparus. Sautē uz vidējas liesmas, līdz gaļa ir mīksta.
Zaļumus noskalo, smalki sagriež un pārkaisa ēdienam.
Kartupeļus nomizo, noskalo. Puravam atdala ārējās lapas un rūpīgi noskalo, lai nebūtu smiltis. Liek vārīties kartupeļus kopā ar puravu.
Kad kartupeļi ir mīksti, tos nokāš un gatavo biezputru.
Puravu sablendē atsevišķi un pievieno kartupeļiem. Ar koka stampu kartupeļus sastampā viendabīgā masā. Pievieno svaigo sieru, sāli, šķipsniņu muskatrieksta un samīca viendabīgā konsistencē.
Visu kārtīgi saputo, lai putra būtu gaisīga un krēmīga.
Komentāri: