Sātīgā bļoda ar pulcinātu cūkgaļu

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

CŪKGAĻAI

700 g cūkgaļas kakla karbonādes

1 tējkarote malta kumīna

1 tējkarote paprikas pulvera

liela šķipsna sāls

400 ml pussausa ābolu sidra

1 ēdamkarote cukura

400 g BBQ mērces

 

SALĀTIEM

1 liels burkāns

½ maza svaiga kāposta

maza diļļu buntīte

2 ēdamkarotes skāba krējuma

1 ēdamkarote citronu sulas

šķipsna sāla

 

SĪPOLIEM

1 liels sarkanais sīpols

2 ēdamkarotes ābolu etiķa

1 ēdamkarote cukura

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Kumīnu, paprikas pulveri un sāli samaisa kopā, un ar šo maisījumu ierīvē cūkgaļu.
  2. Bļodiņā samaisa kopā ābolu sidru, cukuru un BBQ mērci.
  3. Gaļu liek katlā un pārlej ar pagatavoto mērci. Gaļai jābūt pilnīgi noklātai ar mērci. Ja nepieciešams, to pirms likšanas katlā var sagriezt biezās šķēlēs.
  4. Katlam izvēlas režīmu “lēnā gatavošana”, iestata laiku uz 5 stundām, aizver vāku un ļauj gatavoties.
  5. Pagatavo salātus. Burkānu sarīvē, kāpostu plāni sagriež, dilles sakapā, un visu samaisa kopā ar krējumu, citronu sulu un sāli.
  6. Pagatavo sīpolus. Sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, liek bļodā un samaisa kopā ar cukuru, etiķi un sāli. Noliek malā un ļauj iemarinēties.
  7. Kad gaļa gatava, to liek bļodā un ar dakšām sadala mazos gabaliņos. Gaļai jābūt tik mīkstai, ka to viegli var sadalīt. Saplucināto gaļu liek atpakaļ katlā un samaisa kopā ar mērci.
  8. Plucināto cūkgaļu pasniedz ar vārītām grūbām, pagatavotajiem salātiem un sīpoliem.