Cukura sīrupam “pirkstiņu” mīkstināšanai:
Pildījuma krāsai:
Rikotu sablendē kopā ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Ja masu gribat saldāku, palieliniet cukura daudzumu.
Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ tos stingrās putās.
Uzmanīgi iecilā rikotas masā.
Krēma masu sadala divās vienādās daļās. Vienai daļai piejauc aroniju sīrupu. Otrai – biešu sulu. To iegūst, mazu bieti sarīvējot uz smalkās rīves un caur marli vai smalko sietiņu izspiežot sulu.
Verdošu ūdeni ~ 100–150 ml sajauc ar 2–3 ēdamkarotēm cukura un pievieno liķieri vai citronu sulu. Samaisa un atdzesē. Veidnes malas viegli ietauko ar eļļu. Katram cepumam nokniebj ~ ¼ daļu gala, ātri iemērc cukura sīrupā un kārto apkārt veidnei ar nogriezto galu uz leju un cukura kārtiņu uz āru. Formas apakšā arī liek cepumu pamatu.
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Ja izmanto želatīna plāksnes vai citas želējošas vielas, rīkojas atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Pusi želatīna ūdens peldē izkausē un ātri iemaisa aroniju krēmā.
Krēmu lej tortes veidnē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm sastingt.
Kad pirmā krēma kārta ir sastingusi, gatavo otro. Ūdens peldē izkausē atlikušo želatīnu un iemaisa otrajā – biešu krēma porcijā. To lej virsū pirmajai un atkal liek ledusskapī sastingt.
Kad kūka ir stingra, formai noņem malas un to dekorē ar svaigiem augļiem. Mēs dekorējām ar pašmāju zilajām plūmēm.
Pirms pasniegšanas kūku vēlams vēl noturēt 2 stundas ledusskapī.
Paldies par recepti! Kūka iznāca smuka un garšīga! :)))