Ļoti viegli un ātri pagatavojams ēdiens, kas labi garšos gan viens pats, gan kombinācijā ar jogurta mērci un/vai rīsiem. Lēcas atšķirībā no citiem pākšaugiem nav stundām jāmērcē, un tām ir nepieciešams īss gatavošanas laiks. Īsāku laiku lēcas pavārot, tās nezaudēs tekstūru un būs mazliet kraukšķīgas, taču, ilgāk pavārot, tās pavisam izjūk un padara ēdienu maigi krēmīgu. Lēcas ir ļoti labs olbaltumvielu un dzelzs avots, kā arī tajās ir daudz šķiedrvielu, bet maz tauku. Kombinācijā ar dārzeņiem un garšvielām šis ir sildošs un ļoti veselīgs rudens ēdiens.
JOGURTA MĒRCEI
Pagatavoju, bet ķirbi aizstāju ar saldo kartupeli. Ļoti garšīgi. Paldies Līvai par recepti.
Gards un pagatavošanas ziņā nesarežģīts ēdiens. Ingvers un čili pipars iedod labu karstumiņu, bez kura maigais ķirbis varbūt šķistu par pliekanu.