Katlā uzvāra ūdeni, pievieno rīsus un vāra pusi laika, kas norādīts uz iepakojuma, tātad 15 minūtes. Pusgatavos rīsus nokāš.
Dziļā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep sakapātu sarkano sīpolu kopā ar ķiplokiem, Kajennas piparu pulveri un maltu kuminu, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Turpat pannā pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sarkano papriku, nedaudz apcep, tad pievieno kukurūzu, pupiņas, pusgatavos rīsus, smalcinātos tomātus savā sulā un buljonu. Visu samaisa un uz mazas liesmas nemaisot turpina gatavot apmēram 15 minūtes, līdz rīsi gatavi.
Meksikāņu rīsus pasniedz ar svaigu avokado un sakapātu koriandru. Ja ēdienu vēlas sasāku, var pārbērt pāri ripiņās sagrieztu čili piparu.
Komentāri: