Pagatavo mīklu. Bļodā ar rokām sajauc izsijātus kviešu miltus ar mīkstu gī sviestu. Jācenšas sviestu iejaukt pēc iespējas smalkākās drupačās. Pievieno sāli, ūdeni, un mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Ja mīkla veidojas par sausu, var pievienot vēl pa 1 ēdamkarotei ūdens. Iesmērē ar eļļu, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj ievilkties uz 30 minūtēm istabas temperatūrā.
Pagatavo pildījumu. Vidēji karstā pannā liek gī sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno kumīna sēklas un apmēram 1–2 minūtes maisot viegli tās apbrūnina, līdz virtuve sāk smaržot pēc kumīna. Pievieno smalcinātu ingveru un smalki sagrieztus čili, un maisot ļauj tiem nedaudz apcepties. Pievieno garam masala, sarkanā čili pulveri un ļauj garšvielām uzsilt apmēram 1 minūti. Pievieno neviendabīgā masā ar dakšiņu samīcītus vārītus kartupeļus, zaļos zirnīšus, un maisot ļauj viegli apcepties 5 minūtes. Pievieno smalcinātu kinzu un apmaisa.
Veido samosas. Mīklu sadala sešās vienādās daļās un izveido bumbiņas. Katru bumbiņu izrullē vidēji 20 cm lielos plāceņos, ko pārgriež uz pusēm. Ņem vienu pusi no izrullētās mīklas plāceņa un izveido konusu, savienojot taisno malu. Savienojumu iesmērē ar nelielu daudzumu ūdens un saspiež, lai cepot samosa neatveras. Konusu pilda ar vidēji 1,5 līdz 2 ēdamkarotēm pildījuma, atvērtās maliņas iesmērē ar nelielu daudzumu ūdens un aizspiež ar dakšiņu. Procesu atkārto visām samosām.
Katru samosu iesmērē ar nelielu daudzumu eļļas un izkārto uz pannas vai restēm tā, lai tās nesaskaras. Cep iepriekš uzsildītā air fryer krāsniņā 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
Komentāri: