Sāļš ar saldu karstmaizēs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 maizes kukulis vai bagete, vēlams – ciabata

½ maizei ar vistu akniņām:

  • ~ 150 g vistu akniņu
  • 1 liels bumbieris
  • 100 g Dorblu siera
  • 50 g sviesta
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

½ maizei ar vistas fileju:

  • 1 vistas fileja
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 3–4 konservētas persiku pusītes
  • 150 g Kambozolas siera (var izmantot Gorgonzolas sieru)
  • 1 ēdamkarote melno olīvu bez kauliņiem
  • 50 g sviesta
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

½ bagetei ar šķiņķi:

  • 1 bagete
  • 100 g šķiņķa
  • 1 neliela paprika
  • 1–2 tomāti
  • 120–150 g rīvēta Gaudas siera
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

Ciabatai ar vistu akniņām

  1. Vistu akniņas noskalo. Sakarsētā pannā apcep akniņas. Cepšanas laikā uzkaisa šķipsniņu sāls un maltus melnos piparus.
  2. Ciabatu pārgriež gareniski uz pusēm un uzsmērē sviestu.
  3. Atdzesētās akniņas pārgriež uz pusēm un liek uz maizes.
  4. Bumbieri noskalo, nosusina un sagriežplānās šķēlītēs. Kārto pamīšus ar akniņām.
  5. Virsū uzliek sieru.

Ciabatai ar vistas fileju un persikiem

  1. Pārgriež ciabatu gareniski uz pusēm un uz katras puses uzsmērē sviestu.
  2. Fileju noskalo, nosusina un sagriež plānās strēmelītēs. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Uzkarsē pannā eļļu un apcep filejas strēmelītes. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Fileju kārto uz maizes.
  3. Pamīšus liek persiku šķēlītes.
  4. Virsū liek sieru un olīvu ripiņas.

Bagetei ar šķiņķi

  1. Bageti pārgriež gareniski uz pusēm un uz katras pusītes uzsmērē sviestu. Tomātus un papriku noskalo.
  2. Tomātus un papriku sagriež ripiņās.
  3. Uz katras maizes pusītes pamīšus ar tomātu un paprikas ripiņām liek šķiņķa šķēlītes.
  4. Uzkaisa sieru. Pēc izvēles maizi var papildināt ar sīpola vai svaiga čili ripiņām un kaltētu raudeni.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un liek maizes. Cep sakarsētā cepeškrāsnī ~ 5 minūtes. Pasniedz karstas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciabatai ar vistas fileju un persikiem:

Pārgriež ciabatu gareniski uz pusēm un uz katras puses uzsmērē sviestu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fileju noskalo, nosusina un sagriež plānās strēmelītēs. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Uzkarsē pannā eļļu un apcep filejas strēmelītes. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Fileju kārto uz maizes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pamīšus liek persiku šķēlītes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū liek sieru un olīvu ripiņas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciabatai ar vistu akniņām:

Vistu akniņas noskalo. Sakarsētā pannā apcep akniņas. Cepšanas laikā uzkaisa šķipsniņu sāls un maltus melnos piparus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciabatu pārgriež gareniski uz pusēm un uzsmērē sviestu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atdzesētās akniņas pārgriež uz pusēm un liek uz maizes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bumbieri noskalo, nosusina un sagriežplānās šķēlītēs. Kārto pamīšus ar akniņām.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū uzliek sieru.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bagetei ar šķiņķi:

Bageti pārgriež gareniski uz pusēm un uz katras pusītes uzsmērē sviestu. Tomātus un papriku noskalo.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus un papriku sagriež ripiņās.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz katras maizes pusītes pamīšus ar tomātu un paprikas ripiņām liek šķiņķa šķēlītes.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkaisa sieru. Pēc izvēles maizi var papildināt ar sīpola vai svaiga čili ripiņām un kaltētu raudeni.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un liek maizes. Cep sakarsētā cepeškrāsnī ~ 5 minūtes. Pasniedz karstas.

Komentāri: