½ maizei ar vistu akniņām:
½ maizei ar vistas fileju:
½ bagetei ar šķiņķi:
Ciabatai ar vistu akniņām
Ciabatai ar vistas fileju un persikiem
Bagetei ar šķiņķi
Ciabatai ar vistas fileju un persikiem:
Pārgriež ciabatu gareniski uz pusēm un uz katras puses uzsmērē sviestu.
Fileju noskalo, nosusina un sagriež plānās strēmelītēs. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Uzkarsē pannā eļļu un apcep filejas strēmelītes. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Fileju kārto uz maizes.
Pamīšus liek persiku šķēlītes.
Virsū liek sieru un olīvu ripiņas.
Ciabatai ar vistu akniņām:
Vistu akniņas noskalo. Sakarsētā pannā apcep akniņas. Cepšanas laikā uzkaisa šķipsniņu sāls un maltus melnos piparus.
Ciabatu pārgriež gareniski uz pusēm un uzsmērē sviestu.
Atdzesētās akniņas pārgriež uz pusēm un liek uz maizes.
Bumbieri noskalo, nosusina un sagriežplānās šķēlītēs. Kārto pamīšus ar akniņām.
Virsū uzliek sieru.
Bagetei ar šķiņķi:
Bageti pārgriež gareniski uz pusēm un uz katras pusītes uzsmērē sviestu. Tomātus un papriku noskalo.
Tomātus un papriku sagriež ripiņās.
Uz katras maizes pusītes pamīšus ar tomātu un paprikas ripiņām liek šķiņķa šķēlītes.
Uzkaisa sieru. Pēc izvēles maizi var papildināt ar sīpola vai svaiga čili ripiņām un kaltētu raudeni.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un liek maizes. Cep sakarsētā cepeškrāsnī ~ 5 minūtes. Pasniedz karstas.
Komentāri: