Atšķirīga mafinu recepte. Atšķirīgas ir ne tikai piedevas, bet pats mīklas sastāvs. Šoreiz mafini ir zaļi un sāļi ar maziem pārsteiguma gabaliņiem – mocarellu, kam uzkost kā rozīnei virsū. Mafinus var pasniegt kopā ar citām krāsām, piemēram, sarkanu tomātu ripiņu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli un noliek malā.
Atsevišķā bļodā sakuļ olu.
Spinātus noskalo, nosusina un sablendē viendabīgā konsistencē. Ja spināti grūti padodas blendera spēkam, tos ieteicams smalcināt nelielās porcijās, palaikam masu nedaudz apmaisot.
Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos.
Olu masai pievieno spinātus, eļļu un pienu. Visu samaisa.
Iegūto masu lēnām iemaisa miltu maisījumā. Mīklu maisa, līdz tā ir viendabīga, bez kunkuļiem.
Mīklai pievieno sagriezto sieru.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Formiņas ietauko ar sviestu vai ieliek papīra formītēs un pilda mīklu gandrīz līdz formas augšējai maliņai. Var lietot papīra formiņas uz cepamās plats, bet tad tās jāliek dubulti.
Cep ~ 25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Pasniedz siltus vai atdzesētus. Mafini labi garšos, pasniegti ar viducī ieliktu tomātu ripiņu.
Komentāri: