fbpx

Saldo kartupeļu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
Nekāda īpaša stāsta par šo zupu man pagaidām vēl nav. Taču es ticu, ka drīz būs, jo šī ir īstā zupa kādam īpašam notikumam. Viss, kas to raksturo, ir īpaši zīdainā tekstūra, košā krāsa, bet pāri visam – vaniļa un tās dziļi saldais aromāts.

Sastāvdaļas

  • 1 kg saldo kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1,5 cm mizota ingvera gabaliņa
  • 1 l ūdens
  • 2 kubiņi laba buljona
  • 1 vaniļas pāksts
  • pāris daiviņas laima (pēc garšas)
  • eļļa cepšanai, sāls
  • 200 ml kokosriekstu piens ( pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un cep uz vidējas liesmas, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Sarīvē ingveru uz mazās rīves un pievieno sīpoliem kopā ar sakapātiem ķiplokiem, pacep vēl pāris minūtes.
  3. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un liek katlā, pārlejot ar karstu ūdeni vai buljonu. Vāra ~ 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
  4. Pievieno vairākas šķipsnas sāls, un blendē zupu, līdz tā iegūst zīdainu tekstūru.
  5. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas un pievieno zupai. Ja gribas krēmīgāku tekstūru, pievieno arī kokosriekstu pienu. Vēlreiz sablendē, pievienojot vēl sāli, ja nepieciešams, vai laima sulu skābumam.

Komentāri:

  • Katrina says:

    Aizmirsāt pieminēt,ka nepieciešams kokosriekstu piens.

    • Līva Vilnīte says:

      Tas šajā receptē nav obligāts, bet tagad sastāvdaļu sarakstu papildināju ar šo izejvielu – pēc izvēles. Būs 200 ml.

  • egita says:

    Cik daudz to kokosriekstu pienu vajag?

    • Līva Vilnīte says:

      Šajā receptē kokosriekstu pienu var vispār nelikt. Bet ja gribat – sātīgumam hun krēmīgumam, tad uz norādīto daudzumu ne vairāk par 200 ml.

Jūsu komentārs: