Recepte

Saldo kartupeļu un selerija sakņu sacepums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Dārzeņu sacepumus var gatavot no daudziem un dažādiem dārzeņiem. Saldais kartupelis, tāpat kā selerija sakne, ir diezgan saldi dārzeņi. Kopā ar mazliet pikanto kazas sieru tie veido patīkamu garšu kombināciju.

Sastāvdaļas

  • 2 vidēji lieli saldie kartupeļi
  • 1 liela vai 2 vidēja lieluma selerijas saknes
  • 200 g puscietā kazas siera
  • 50–70 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Saldos kartupeļus un selerijas saknes nomizo. Izmantojot dārzeņu rīvi, sagriež tos plānās šķēlītēs. To var darīt arī ar nazi, bet vēlams, lai dārzeņu šķēles būtu tiešām plānas un, iespējams, vienāda biezuma.
  2. Ietauko cepamo trauku, izmantojot otiņu un mazliet olīveļļas.
  3. Dārzeņus kārto pa kārtām, starp katru kārtu ieberot pavisam nedaudz rīvēta kazas siera. Pēdējai kārtai pārber mazliet vairāk siera.
  4. Pirms cepšanas visu sacepumu var pārliet ar saldo krējumu (vai mandeļu kulināro krēmu), tad sacepums būs mitrāks un sulīgāks.
  5. Cep 180 °C temperatūrā ~ 25–30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti (pārbauda, iedurot nazi).

Komentāri:

Jūsu komentārs: