“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Saldo kartupeļu pankūkas ar Indijas riekstu skābo krējumu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg saldo kartupeļu (2 lieli kartupeļi)
6 ēdamkarotes kartupeļu cietes
½ muskatrieksta
¼ sarkanā sīpola
maza buntīte pētersīļu (vai kinzas)
1 tējkarote čili pārslu
½ laima
sāls, pipari, olīveļļa
INDIJAS RIEKSTU SKĀBAJAM KRĒJUMAM
150 g Indijas riekstu
sula no ½ citrona
sāls, pipari
Pagatavošana
Saldos kartupeļus nomizo, noskalo un sarīvē uz rupjās rīves.
Kartupeļos iemaisa nedaudz sāls un ierīvē muskatriekstu.
Ber klāt kartupeļu cieti un ar rokām kārtīgi maisa, līdz masa sāk turēties kopā. Ja masa vēl neturas kopā, iemaisa vēl nedaudz kartupeļu cietes. Masai jāturas kopā tikai tik daudz, lai varētu izveidot pankūkas.
Liek karsēties pannu uz vidēji lielas uguns. Ielej olīveļļu.
Veido mazas pankūciņas un liek uz pannas cepties. Saldie kartupeļi ir daudz mīkstāki nekā parastie un tajos ir daudz cukura, tāpēc jāpievērš liela uzmanība, cepot pankūkas. Nedaudz pa ilgu vai pa lielu uguns, un pankūkas sāks strauji piedegt un palikt rūgtas. Jāpievērš arī uzmanība, apgriežot pankūkas uz otru pusi, to vislabāk darīt tikai vienreiz un izmantojot platu lāpstiņu.
Cep, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas no abām pusēm un vidus izcepies.
Pankūkas pasniedz ar Indijas riekstu skābo krējumu, laima sulu, sīpoliem, čili pārslām un pētersīļiem vai kinzu.
Indijas riekstu skābais krējums
Ieber riekstus katliņā, pielej klāt tik daudz ūdens, lai nosegtu riekstus, un uzvāra. Ļauj atdzist.
Riekstus nokāš, noskalo un liek blenderī. Pielej klāt tik daudz ūdens, lai nosegtu riekstus.
Pieber nedaudz sāls, piparus un iespiež citronu sulu. Blendē tik ilgi, kamēr izveidojas viendabīga masa. Ja masa sanākusi par biezu, lej klāt vēl nedaudz ūdens.
Komentāri: