Saldo kartupeļu biezenis ar šmeji sēnēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 900 g saldie kartupeļi
  • ½ sīpols
  • 1 daiviņa ķiploks
  • 45 g sviests
  • Šķipsniņa rīvēta ingvera
  • ½ citrona miza
  • 150 g šmeji sēnes
  • 3-5 g trifeļu eļļa
  • 30 pistāciju rieksti
  • 150 g saldais krējums

Pagatavošana

  1. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un vāra sālsūdenī, kamēr mīksti. Apmēram 10-15 minūtes.
  2. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Apcep tos 15 g izkausētā sviestā zeltainus un mīkstus.
  3. Pievieno ½ citrona miziņu.
  4. Kartupeļus nokāš un tiem pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī saldo krējumu. Visu uzkarsē un sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
  5. Uz pannas 15 g izkausēta sviesta apcep sēnes, pievieno pistāciju riekstus un trifeļu eļļu.
  6. Biezeni liek šķīvī un kārto tam pāri šmeji sēnes. Pasniedz nekavējoties.

Komentāri: