Daiga mūsu komandā ir profesionāls pavārs. Viņas ikdiena paiet viesnīcas Radison BLU restorānā, kur Daiga izstrādā ēdienkarti, apmāca jaunos un klāj banketus. Paralēli viņas pārziņā ir jaunie kulinārie censoņi restorānu un pavāru skolā.
Daigas ēdieni ir izsmalcināti. To smalkums slēpjas nevis sarežģītā pagatavošanas tehnikā, bet gan mazos, svarīgos sīkumos – neparastā izejvielā, interesantā garšvielā vai piedevā, savādākā cepšanas manierē.
Katrā ziņā no Daigas mēs visi varam ļoti daudz ko mācīties, lai uzlabotu savu dzīves kvalitāti caur ēdiena pagatavošanu un pasniegšanu.
Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš
Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.
Saldo kartupeļu biezenis ar šmeji sēnēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
900 g saldie kartupeļi
½ sīpols
1 daiviņa ķiploks
45 g sviests
Šķipsniņa rīvēta ingvera
½ citrona miza
150 g šmeji sēnes
3-5 g trifeļu eļļa
30 pistāciju rieksti
150 g saldais krējums
Pagatavošana
Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un vāra sālsūdenī, kamēr mīksti. Apmēram 10-15 minūtes.
Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Apcep tos 15 g izkausētā sviestā zeltainus un mīkstus.
Pievieno ½ citrona miziņu.
Kartupeļus nokāš un tiem pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī saldo krējumu. Visu uzkarsē un sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
Uz pannas 15 g izkausēta sviesta apcep sēnes, pievieno pistāciju riekstus un trifeļu eļļu.
Biezeni liek šķīvī un kārto tam pāri šmeji sēnes. Pasniedz nekavējoties.
Komentāri: