Saldo kartupeļu bezglutēna kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Lieliska kūka šokolādes cienītājiem. Nebīstieties no saldā kartupeļa, tas lieliski iederas šajā kūkā.

Sastāvdaļas

  • 300 g saldo kartupeļu
  • 3 olas
  • 300 g brūnā cukura
  • 220 g olīveļļas
  • 30 g kakao
  • 200 g mandeļu miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 3 tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru un liek sagrieztus saldos kartupeļus. Cep 30 minūtes, līdz tie kļuvuši pavisam mīksti. Kad kartupeļi izcepušies, noņem mizu un ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā.
  2. Bļodiņā izkausē šokolādi.
  3. Atsevišķā traukā samaisa olas, eļļu un cukuru. Pievieno kartupeļa masu un izkausēto šokolādi. Rūpīgi samaisa.
  4. Iesijā mandeļu miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sacilā. Pilda cepamajā formā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 50 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pasniedz pārkaisītu ar kakao vai izkausētu tumšo šokolādi.

Komentāri: