“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Saldo kartupeļu bezglutēna kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Lieliska kūka šokolādes cienītājiem. Nebīstieties no saldā kartupeļa, tas lieliski iederas šajā kūkā.
Sastāvdaļas
300 g saldo kartupeļu
3 olas
300 g brūnā cukura
220 g olīveļļas
30 g kakao
200 g mandeļu miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
3 tējkarotes kanēļa
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru un liek sagrieztus saldos kartupeļus. Cep 30 minūtes, līdz tie kļuvuši pavisam mīksti. Kad kartupeļi izcepušies, noņem mizu un ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā.
Bļodiņā izkausē šokolādi.
Atsevišķā traukā samaisa olas, eļļu un cukuru. Pievieno kartupeļa masu un izkausēto šokolādi. Rūpīgi samaisa.
Iesijā mandeļu miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sacilā. Pilda cepamajā formā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 50 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pasniedz pārkaisītu ar kakao vai izkausētu tumšo šokolādi.
cik šokolādes nepieciešams? Pagatavošanā pēķšņiparādas šokolāde, kas sastāvdaļās nav norādīta. Kāda izmēra formā kūka gatavota?
Cik daudz šokolāde nepieciešama?
Es savai kūkai izmantoju 200g šokolādes;)