Saldie tostermaizes rullīši ar dzērvenēm

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Kad gatavojām šos burvīgos rullīšus, mūs negaidīti pārsteidza ciemiņi. Nu bija vesels pulks degustētāju, un it neviens tā arī līdz galam neuzminēja, ka gardie rullīši gatavoti no parastas tostermaizes.

Sastāvdaļas

  • 8 šķēles tostermaizes (jeb katram ēdājam 2)
  • 8 tējkarotes RASA krēmsiera vai 8 tējkarotes Nutella
  • 1 sauja svaigu vai saldētu dzērveņogu
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Tostermaizes šķēlēm apgriež garoziņas un ar mīklas rulli izrullē tās plakanas.
  2. Olu sakuļ kopā ar pienu. Lēzenā traukā (var šķīvī) sajauc kopā cukuru ar kanēli.
  3. Uz katras maizītes vienā malā uzziež krēmu, uzliek virsū ogas, un aizrullē maizīti ciet. Tā sarullē visas maizītes.
  4. Pannā sakarsē olīveļļu un sviestu. Rullīšus mērcē olā un liek uz pannas cepties vidējā siltumā. Cep no visām pusēm brūnus. Tad karstus liek traukā ar kanēļcukuru un apvārta no visām pusēm.

5. Pasniedz siltus ar glāzi auksta piena, karsti kūpošu kafiju vai aromātisku tēju. Lielisks brokastu ēdiens vai arī launadziņš, kad gribas savus mīļos palutināt.

1. pagatavošanas solis
Tostermaizes_1

Tostermaizes šķēlēm apgriež garoziņas un ar mīklas rulli izrullē tās plakanas.

2. pagatavošanas solis
Tostermaizes_2

Olu sakuļ kopā ar pienu.

Lēzenā traukā (var šķīvī) sajauc kopā cukuru ar kanēli.

3. pagatavošanas solis
Tostermaizes_3

Uz katras maizītes vienā malā uzziež krēmu, uzliek virsū ogas, un aizrullē maizīti ciet. Tā sarullē visas maizītes.

4. pagatavošanas solis
Tostermaizes_4

Pannā sakarsē olīveļļu un sviestu. Rullīšus mērcē olā un liek uz pannas cepties vidējā siltumā. Cep no visām pusēm brūnus. Tad karstus liek traukā ar kanēļcukuru un apvārta no visām pusēm.

 

5. pagatavošanas solis
Tostermaizes_5

Pasniedz siltus ar glāzi auksta piena, karsti kūpošu kafiju vai aromātisku tēju. Lielisks brokastu ēdiens vai arī launadziņš, kad gribas savus mīļos palutināt.

Komentāri: