Saldētais batoniņš ar šokolādi un ogām

Viegla
ilgāk par 2 h
1 personām

Kūkas, kas nav jācep, ir vienkārši pagatavojamas. To receptes ir daudz un dažādas, un katru no tām var variēt. Riekstus mainīt, pievienot citus, dateles papildināt ar medu, sīrupu vai šokolādi. Variāciju ir daudz un dažādu. Labākais tas, ka beigās sanāk gards un veselībai nekaitīgs deserts!

Sastāvdaļas

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta
  • 1 liela ēdamkarote mandeļu, kapātu vai šķēlētu
  • 1 liela ēdamkarote saulespuķu sēklu
  • 2 ēdamkarotes kaltētu zemeņu vai citu ogu
  • 200 g dateļu
  • 250 g kazeņu
  • 250 g aveņu
  • 1,5–2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 230 g balto konservēto pupiņu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta
  • 150 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Vispirms izmērcē riekstus un noņem mizas, ja tādas ir. Mandelēm miziņu var noņemt, tās noblanšējot.
  2. Karsta ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi.
  3. Dateles sablendē kopā ar riekstiem, sēkliņām, kaltētām ogām un kausētu kokosriekstu sviestu. Kausētajā šokolādē iemaisa visus sablendētos riekstus un dateles.
  4. Liek formā, izlīdzinot masu, un tad saldētavā, kamēr sagatavo nākamo kārtu.
  5. Baltās pupiņas nokāš, noskalo un nosusina.
  6. Ogas sablendē kopā ar pupiņām un cukuru. Visu masu lej virsū uz jau saldētavā ieliktās masas un liek atpakaļ saldētavā, kamēr sagatavo virskārtu.
  7. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi un samaisa ar kausētu kokosriekstu sviestu. Pārlej kā pēdējo kārtu jau sagatavotajam desertam. Pārkaisa ar svaigām vai kaltētām ogām un liek atpakaļ saldētavā uz vismaz 2–3 stundām.