~ 100 g cukura (pēc garšas – var likt vairāk vai mazāk, kā kuram garšo)
vaniļas cukurs
apaļā tortes veidne cepšanai, cepamais papīrs, nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai
Pagatavošana
Cepumus sīki sasmalcina, līdz to konsistence kļūst līdzīga irdenai masai, tad pievieno izkausētu sviestu. Mīca, līdz sanāk viendabīga masa, pievieno kanēli.
Veidnē ieklāj cepamo papīru, malas ietauko ar sviestu. Mīklu liek veidnē, izlīdzina un atstāj ledusskapī uz ½ stundu.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno pusi cukura un sakuļ, līdz cukurs ir izkusis.
Atsevišķā traukā baltumus sakuļ stingrās putās.
Sakultajiem dzeltenumiem pievieno svaigo sieru, rīvētu citrona vai laima miziņu un samaisa viendabīgā masā. Iecilā sakultos baltumus. Ja šķiet, ka masai trūkst cukura, droši var vēl nedaudz to pievienot. Pieliek arī ½ paciņu vaniļas cukura.
Olu un siera masu uzlej uz cepumu pamatnes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai un liek cepties kūku. Cep ~ 40 minūtes. Gatavu kūku atdzesē.
Atdzisušai kūkai virsū uzlej skābo krējumu, kas pirms tam sajaukts ar atlikušo cukuru. Kūku uz 2 stundām liek ledusskapī “atpūsties”.
Pasniedz pēc izvēles ar saldējumu un/vai ogu mērci.
Komentāri: