Saldais kartupelis ar čili un medu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 saldais kartupelis
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • ½ tējkarotes čili pulvera
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 ēdamkarote šķidra medus
  • 1 laims
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Saldo kartupeli gareniski pārgriež uz pusēm un no visām pusēm noziež ar olīveļļu (arī mizu). Kartupeli apber ar sāli un pipariem un augšējā daļā iegriež rūtiņas. Tos apber ar pārējām garšvielām un liek uzkarsētā krāsnī uz 20 minūtēm.
  3. Ņem ārā no krāsns, augšējo daļu ieziež ar medu un cep krāsnī vēl 10 minūtes.
  4. Kad kartupeļi mīksti, tos ņem ārā no krāsns. Siltiem pāri uzspiež laima sulu un uzber kapātus pētersīļus. Pasniedz ar laima šķēlītēm.

Komentāri: