Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Saldais kartupelis ar čili un medu
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
1 saldais kartupelis
2 tējkarotes olīveļļas
sāls
malti melnie pipari
½ tējkarotes čili pulvera
½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
½ tējkarotes Kajennas piparu
1 ēdamkarote šķidra medus
1 laims
pētersīļi
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
Saldo kartupeli gareniski pārgriež uz pusēm un no visām pusēm noziež ar olīveļļu (arī mizu). Kartupeli apber ar sāli un pipariem un augšējā daļā iegriež rūtiņas. Tos apber ar pārējām garšvielām un liek uzkarsētā krāsnī uz 20 minūtēm.
Ņem ārā no krāsns, augšējo daļu ieziež ar medu un cep krāsnī vēl 10 minūtes.
Kad kartupeļi mīksti, tos ņem ārā no krāsns. Siltiem pāri uzspiež laima sulu un uzber kapātus pētersīļus. Pasniedz ar laima šķēlītēm.
Komentāri: