Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
SALDĀ KARTUPEĻA SPAGETI (SPIRĀLES) AR TOFU GABALIŅIEM
Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 saldie kartupeļi
400 g vārītu vai konservētu turku zirņu
buntīte piparmētru lapiņu
½ tējkarotes kumīna
½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
½ tējkarotes ķiploku pulvera
400 g tofu siera ar zaļumiem
1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas
MĒRCEI
200 g Indijas riekstu
3 daiviņas ķiploku
sula no 1 citrona
1 tējkarote medus
Pagatavošana
Indijas riekstus aplej ar 100 ml ūdens un ļauj tiem 15 minūtes izmirkt.
Saldo kartupeli ar speciālu dārzeņu rīvi savirpina spirālēs. Ja šāda rīve nav pieejama, saldo kartupeli var sagriezt vienkārši smalkos stienīšos.
Spirāles vāra karstā sālsūdenī ~ 4 minūtes, līdz tās kļuvušas mazliet mīkstākas.
Tofu sieru sagriež 1 x 1 cm lielos gabaliņos un viegli apcep uz pannas.
Pagatavo mērci. Indijas riekstus ar visu ūdeni sablendē kopā ar ķiplokiem, citronu sulu un medu, līdz iegūta viendabīgas konsistences krēmīga masa. Pēc garšas pievieno sāli.
Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
Saldā kartupeļa nūdeles liek bļodiņā, sajauc ar piparmētru lapiņām, pievieno tofu sieru, kraukšķīgos turku zirņus un ēd ar Indijas riekstu mērci.
Komentāri: