SALDĀ KARTUPEĻA SPAGETI (SPIRĀLES) AR TOFU GABALIŅIEM

Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 saldie kartupeļi
  • 400 g vārītu vai konservētu turku zirņu
  • buntīte piparmētru lapiņu
  • ½ tējkarotes kumīna
  • ½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • 400 g tofu siera ar zaļumiem
  • 1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas

 

MĒRCEI

  • 200 g Indijas riekstu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • sula no 1 citrona
  • 1 tējkarote medus

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus aplej ar 100 ml ūdens un ļauj tiem 15 minūtes izmirkt.
  2. Saldo kartupeli ar speciālu dārzeņu rīvi savirpina spirālēs. Ja šāda rīve nav pieejama, saldo kartupeli var sagriezt vienkārši smalkos stienīšos.
  3. Spirāles vāra karstā sālsūdenī ~ 4 minūtes, līdz tās kļuvušas mazliet mīkstākas.
  4. Tofu sieru sagriež 1 x 1 cm lielos gabaliņos un viegli apcep uz pannas.
  5. Pagatavo mērci. Indijas riekstus ar visu ūdeni sablendē kopā ar ķiplokiem, citronu sulu un medu, līdz iegūta viendabīgas konsistences krēmīga masa. Pēc garšas pievieno sāli.
  6. Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
  7. Saldā kartupeļa nūdeles liek bļodiņā, sajauc ar piparmētru lapiņām, pievieno tofu sieru, kraukšķīgos turku zirņus un ēd ar Indijas riekstu mērci.