Saldā kartupeļa salāti ar fetas sieru un mango mērci

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 mazs saldais kartupelis
  • eļļa cepšanai
  • 50 g Indijas riekstu
  • 1 maza romiešu salātu galviņa
  • ½ garā gurķa
  • 1 avokado
  • 50 g fetas siera

MĒRCEI

  • ½ mango
  • 3 ēdamkarotes Rapunzel bio olīveļļas
  • sula no ½ laima
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni līdz 180 °C temperatūrai. Saldo kartupeli nomizo, sagriež mazos kubiņos, apslaka ar eļļu un cep krāsnī 25 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
  2. Kad kartupeļi gatavi, uz tās pašas pannas liek Indijas riekstus un cep krāsnī apmēram 5 minūtes, līdz rieksti apbrūnējuši. Jāuzmanās, lai nepiedeg!
  3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sablendē.
  4. Romiešu salātus sagriež un izkārto uz liela šķīvja. Pa virsu kārto gurķu un avokado šķēlītes, pārkaisa grauzdētos riekstus un sadrupinātu fetas sieru.
  5. Beigās pārslaka ar mango mērci un pasniedz.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: