fbpx

Saldā kartupeļa frī ar zemesriekstu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 lieli saldie kartupeļi
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • liela šķipsna sāls
  • eļļa cepšanai
  • pasniegšanai Rapunzel BIO Āzijas zemesriekstu mērce

Pagatavošana

  1. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež standziņās. Liek tos lielā bļodā, pārlej ar aukstu ūdeni un novieto ledusskapī uz vismaz stundu.
  2. Pēc tam ūdeni nolej, kartupeļus liek uz sausa dvieļa un kārtīgi nosusina ar otru dvieli. Kartupeļu standziņas liek atpakaļ bļodā, pievieno kukurūzas cieti, garšvielas un ar rokām samaisa, lai visi kartupeļi ir noklāti ar cieti un garšvielām.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Kartupeļu standziņas liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un apslaka ar eļļu. Ar rokām izmaisa un sakārto tā, lai kartupeļi noklātu pannu vienmērīgi, vienā kārtā.
  4. Cep krāsnī 20–25 minūtes, tad kartupeļus apgriež uz otru pusi un cep vēl 20–25 minūtes. Ja gribas, lai kartupeļi sanāk ļoti kraukšķīgi, cepšanas beigās var ieslēgt krāsnij ventilācijas režīmu.
  5. Frī pasniedz ar Āzijas zemesriekstu mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: