Saldā cepumu desa

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • ~400-500 g smilšu cepumu
  • 1 kārba vārīta kondensētā piena ar cukuru
  • 100 g marmelādes
  • 100 g žāvētu dzērveņu
  • pārtikas plēve desas ietīšanai

Pagatavošana

  1. Cepumus ar pirkstiem vai ar koka stampu sadrupina un saspaida mazos gabaliņos.
  2. Marmelādi sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Bļodā sajauc cepumus, kondensēto pienu, marmelādi un dzērvenes.
  4. Sāk mīcīt. Masa būs ļoti ķepīga un lips pie rokām. Mīca, līdz viss kondensētais piens ir sajaukts ar pārējām sastāvdaļām un masa ir kļuvusi viendabīga.
  5. Uz galda izklāj pārtikas plēvi. Saldo masu viedo vēlamajā formā un liek uz plēves, ietin, aizloka ciet maliņas un liek ledusskapī.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus ar pirkstiem vai ar koka stampu sadrupina un saspaida mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marmelādi sagriež nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sajauc cepumus, kondensēto pienu, marmelādi un dzērvenes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sāk mīcīt. Masa būs ļoti ķepīga un lips pie rokām. Mīca, līdz viss kondensētais piens ir sajaukts ar pārējām sastāvdaļām un masa ir kļuvusi viendabīga.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz galda izklāj pārtikas plēvi. Saldo masu viedo vēlamajā formā un liek uz plēves, ietin, aizloka ciet maliņas un liek ledusskapī.

Komentāri: