Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Salāti siera mīklas groziņā
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
Mīklai:
100 g auksta sviesta
100 g pilngraudu auzu miltu
100 g smalko kviešu miltu
100 g cietā tipa siera
1 ola
Salātiem:
70 g rukolas lapiņu
2 vārītas bietes
1 apelsīns
2 daiviņas ķiploku
1 iepakojums “sniega bumbu”
Mērcei:
2 citroni
1 tējkarote cukura
1 ķiploka daiviņa
50 ml olīveļļas
medus
Pagatavošana
Pagatavo mīklu, samīcot kopā aukstu sviestu, miltus un rīvētu sieru. To var darīt arī virtuves kombainā. Kad izveidojusies viendabīga, rīvmaizei līdzīga drupana masa, pievieno olu un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
Mīklu izrullē 3 mm biezumā un ieklāj 10 cm/dm tartes formiņās. Tad mīklu sadursta ar dakšiņu un uzloka ārējās maliņas. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr groziņi ir viegli zeltaini un kraukšķīgi.
Bietes iemarinē apelsīna sulā un sajauc ar ļoti smalki sakapātām ķiploka daiviņām.
Pagatavo salātu mērci. Blenderī ļoti strauji un ātri sablendē miziņas un sulu no 2 citroniem, olīveļļu, cukuru un attīrītas ķiploka daiviņas. Vajadzētu izveidoties ļoti krēmīgas konsistences gaiši dzeltenai mērcei.
Izceptajā groziņā kārto rukolas lapiņas, pāri tām liek bietes un siera gabaliņus. Visu pārlej ar nedaudz medu un mērci.
Komentāri: