Salāti “Improvizācijas teātris”

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 saišķītis spinātu, rukolas, jauno kāpostu lapu
  • 10 ķiršu tomātiņu
  • 1 gurķis
  • 1 burkāns
  • 1 sauja vītinātu tomātu
  • 1 tējkarote balzametiķa
  • sāls, 1 tējkarote cukura
  • 1 saišķītis loku, diļļu, pētersīļu
  • ķirbju sēklu eļļa
  • 1 ēdamkarote angļu sinepju ar graudiem
  • 1 ēdamkarote rīvēta parmezāna tipa siera
  • 1 ēdamkarote sojas mērces

Pagatavošana

  1. Bļodā liek saplūkātas spinātu, rukolas un kāpostu lapas. Pievieno noskalotus, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus.
  2. Gurķi noskalo, sagriež šķēlītēs. Burkānu notīra, noskalo un sagriež šķēlītēs.
  3. Pievieno vītinātos tomātus. Pievieno balzametiķi un šķipsniņu sāls.
  4. Pagatavo salātu mērci: smalki sagriež noskalotus lokus, dilles un pētersīļus. Pievieno ķirbju sēklu eļļu, sinepes un šķipsniņu cukura. Visu sablendē un sajauc ar salātiem.
  5. Salātiem pārkaisa rīvētu parmezāna sieru un viegli pārlej ar sojas mērci.