Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Salāti ar valriekstu mērci
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
3 sulīgi tomāti
2 vidēja izmēra gurķi
neliela buntīte pētersīļu
1 sarkanais sīpols
150 g valriekstu
1 tējkarote paprikas pulvera
2 daiviņas ķiploku
šķipsniņa malta fenheļa
šķipsniņa malta safrāna
½ tējkarotes malta koriandra
2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
sāls pēc garšas
brinzas siers
Pagatavošana
Pagatavo valriekstu mērci. Valriekstus viegli apgrauzdē uz sausas pannas. Kad tie aptuveni pusminūti līdz minūtei apgrauzdējušies, tos saberž piestā vai blenderī kopā ar ķiplokiem un sausajām garšvielām. Kad iegūta viendabīga masa, pēc garšas pievieno sāli un etiķi. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet karsta ūdens.
Tomātus un gurķus sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež ripiņās.
Visus dārzeņus kārto šķīvī, pāri liek valriekstu pastu, sīpolu ripiņas, pāri pārbirdina brinzas sieru un sakapātus pētersīļus.
Komentāri: