Salāti ar valriekstu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 sulīgi tomāti
  • 2 vidēja izmēra gurķi
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 150 g valriekstu
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 2 daiviņas ķiploku
  • šķipsniņa malta fenheļa
  • šķipsniņa malta safrāna
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • sāls pēc garšas
  • brinzas siers

Pagatavošana

  1. Pagatavo valriekstu mērci. Valriekstus viegli apgrauzdē uz sausas pannas. Kad tie aptuveni pusminūti līdz minūtei apgrauzdējušies, tos saberž piestā vai blenderī kopā ar ķiplokiem un sausajām garšvielām. Kad iegūta viendabīga masa, pēc garšas pievieno sāli un etiķi. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet karsta ūdens.
  2. Tomātus un gurķus sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež ripiņās.
  3. Visus dārzeņus kārto šķīvī, pāri liek valriekstu pastu, sīpolu ripiņas, pāri pārbirdina brinzas sieru un sakapātus pētersīļus.