Salāti ar saldajiem kartupeļiem, saulē kaltētu tomātu pesto un tunci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g zaļo lapu salātu
  • 2 saldie kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes saulē kaltētu tomātu pesto
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 sauja upeņu
  • 1 glāze zaļo vai oranžo lēcu
  • 1 avokado
  • 2 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu
  • 100 g ķiršu tomātiņu
  • 1 bundžiņa tunča savā sulā
  • olīveļļa
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • timiāns

Pagatavošana

  1. Lēcas noskalo aukstā ūdenī un liek vārīties, pašās vārīšanas beigās pievienojot nedaudz sāls.
  2. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kumosa lieluma gabaliņos un liek uz cepešplāts. Apslaka ar olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Var pievienot timiānu – svaigu vai kaltētu.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep kartupeļus ~ 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
  4. Kartupeļus liek bļodā, pievieno saplūkātus salātus un uz pusēm pārgrieztus tomātus. Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs un arī pievieno salātiem.
  5. Konservētajam tuncim notecina sulu un saplūkā mazos gabaliņos. Pievieno salātiem.
  6. Pagatavo mērci, sajaucot kopā saulē kaltētu tomātu pesto ar balzametiķi. Pēc garšas var pievienot vēl sāli, piparus vai cukuru.
  7. Mērci pārslaka pāri salātiem, un visu sacilā kopā īsi pirms pasniegšanas.

Komentāri: