Salāti ar saldajiem kartupeļiem, saulē kaltētu tomātu pesto un tunci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
100 g zaļo lapu salātu
2 saldie kartupeļi
2 ēdamkarotes saulē kaltētu tomātu pesto
2 ēdamkarotes balzametiķa
1 sauja upeņu
1 glāze zaļo vai oranžo lēcu
1 avokado
2 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu
100 g ķiršu tomātiņu
1 bundžiņa tunča savā sulā
olīveļļa
sāls un svaigi malti melnie pipari
timiāns
Pagatavošana
Lēcas noskalo aukstā ūdenī un liek vārīties, pašās vārīšanas beigās pievienojot nedaudz sāls.
Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kumosa lieluma gabaliņos un liek uz cepešplāts. Apslaka ar olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Var pievienot timiānu – svaigu vai kaltētu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep kartupeļus ~ 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
Kartupeļus liek bļodā, pievieno saplūkātus salātus un uz pusēm pārgrieztus tomātus. Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs un arī pievieno salātiem.
Konservētajam tuncim notecina sulu un saplūkā mazos gabaliņos. Pievieno salātiem.
Pagatavo mērci, sajaucot kopā saulē kaltētu tomātu pesto ar balzametiķi. Pēc garšas var pievienot vēl sāli, piparus vai cukuru.
Mērci pārslaka pāri salātiem, un visu sacilā kopā īsi pirms pasniegšanas.
Komentāri: