Salāti ar rostbifu un sniega cukurzirņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopa filejas vai karbonādes bez kaula
  • 30 g pistāciju
  • 100 g rukolas
  • 100 g jēla salātu vai citu lapu
  • 100 g baby spinātu
  • 3 avokado
  • 200 g zaļo cukurzirnīšu

 

  • olīveļļa
  • 1-2 citroni
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļas gabalu apsāla, apber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un iemasē ar olīveļļu. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Pēc tam ātri apcep uz pannas lielā karstumā un liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25–30 minūtes. Tad izņem no krāsns un ietin folijā atpūsties vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Kamēr gaļa atpūšas, saplūkā salātlapas un samaisa tās visas kopā. Sagriež šķēlītēs avokado. Rupji sakapā pistācijas. Visu kārto lēzenā salātu šķīvī.
  3. Cukurzirņus noblanšē. Vispirms tos uz 3 minūtēm liek vārošā ūdenī, tad uz 3 minūtēm – ledusaukstā ūdenī. Visbeidzot zirņus nosusina un pārber salātiem.
  4. Rostbifu iztin no folijas, ar filējamo nazi sagriež ļoti plānās 1–2 mm šķēlītēs un kārto pāri salātiem.
  5. Salātus pasniedz ar svaigu citronu mērci, kopā sakuļot 2 daļas olīveļļas ar 1 daļu citronu sulas, 1 tējkaroti sinepju, sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cukuru pēc garšas.

Komentāri: