Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Salāti ar rostbifu un sniega cukurzirņiem
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
5 personām
Sastāvdaļas
600 g liellopa filejas vai karbonādes bez kaula
30 g pistāciju
100 g rukolas
100 g jēla salātu vai citu lapu
100 g baby spinātu
3 avokado
200 g zaļo cukurzirnīšu
olīveļļa
1-2 citroni
1 tējkarote sinepju
sāls
malti melnie pipari
cukurs
Pagatavošana
Liellopu gaļas gabalu apsāla, apber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un iemasē ar olīveļļu. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Pēc tam ātri apcep uz pannas lielā karstumā un liek līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25–30 minūtes. Tad izņem no krāsns un ietin folijā atpūsties vismaz uz 30 minūtēm.
Kamēr gaļa atpūšas, saplūkā salātlapas un samaisa tās visas kopā. Sagriež šķēlītēs avokado. Rupji sakapā pistācijas. Visu kārto lēzenā salātu šķīvī.
Cukurzirņus noblanšē. Vispirms tos uz 3 minūtēm liek vārošā ūdenī, tad uz 3 minūtēm – ledusaukstā ūdenī. Visbeidzot zirņus nosusina un pārber salātiem.
Rostbifu iztin no folijas, ar filējamo nazi sagriež ļoti plānās 1–2 mm šķēlītēs un kārto pāri salātiem.
Salātus pasniedz ar svaigu citronu mērci, kopā sakuļot 2 daļas olīveļļas ar 1 daļu citronu sulas, 1 tējkaroti sinepju, sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cukuru pēc garšas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Šovakar vakariņās ?