Salāti ar persikiem, kazas sieru un mango mērci

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Kad persiki ir savā sezonas plaukumā, iesaku izmantot tos vai nektarīnus, būs patīkami saldena garša. Ja nu saldās garšas neiet pie sirds vai ir nokavēta persiku sezona, var izmantot vietējās plūmes, būs mazliet skābenāki, bet arī gardi. Taču šo salātu īstā garša slēpjas gardajā mango mērcītē. Ar to var apēst jebko!

Sastāvdaļas

  • 3 persiki vai nektarīni (ja nav pieejami, 6 plūmes)
  • 70 g mandeļu
  • 70 g dažādu lapu salātu
  • 100 g kazas siera
  • 6 redīsi
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1 citrons

MĒRCEI

  • 1 liels mango
  • 4 ēdamkarotes sinepju
  • 1 ēdamkarote aveņu etiķa
  • 1 tējkarote medus
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Mandeles uz sausas pannas viegli apgrauzdē un smalki sakapā vai sablendē. Kazas sieru sadala 12 vienādos gabalos un izvārta sakapātajās mandelēs.
  2. Nektarīnus atdala no kauliņiem un sagriež plānās šķēlītēs. Arī redīsus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Salātu lapas liek palielā bļodā, apslaka ar olīveļļu un sulu no ½ citrona un sacilā, pāri kārto kazas siera gabaliņus, nektarīnu un redīsu šķēlītes.
  4. Pagatavo mērci, sablendējot kopā nomizotu un atkaulotu mango, pievieno sinepes, aveņu etiķi, medu un sāli pēc garšas, līdz iegūta viendabīga, krēmīga, koši dzeltena masa.
  5. Mērci iemaisa salātos vai pasniedz blakus nelielā trauciņā.
  6. Lieliski piestāvēs kraukšķīga, silta bagete un svaigas avenes, ja ir pa rokai.