SALĀTI AR MOZZARELLA DI BUFFALA SIERU UN VĪĢU BALZAMETIĶA MĒRCI

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Itāļu salāti manām acīm parasti šķituši ļoti vienkārši, jo visa pamatā ir kvalitatīvi produkti. Jāizvēlas tikai tas, kas pašam garšo, un jāliek kopā. Svaigs Mozzarella di buffala siers, sulīgas vīģes un augstākās kvalitātes balzametiķis, kas papildināts ar vīģu ievārījumu. Gardi un ļoti vasarīgi!

Sastāvdaļas

  • 80 g rukolas lapu
  • 80 g vītināta šķiņķa
  • 1 bumba Mozzarella di buffala
  • 6 vīģes
  • 3 ēdamkarotes vīģu ievārījuma
  • sauja kazeņu
  • 2 ēdamkarotes krēmīga balzametiķa
  • olīveļļa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Rukolu nomazgā un nosusina, tad kārto uz šķīvja.
  2. Vītināto šķiņķi saplēš mazākos gabalus un kārto virs rukolas lapām.
  3. Mazākos gabalos sagriež vai saplēš mocarellas sieru, to kārto šķīvī.
  4. Pāri liek četrās daļās sagrieztas vīģes.
  5. Virs salātiem kārto svaigas kazenes.
  6. Pagatavo mērci, mazā bļodiņā kopā sajaucot vīģu ievārījumu un balzametiķa krēmu, līdz masa ir viendabīga. Mērci lej pāri salātiem.
  7. Salātus pirms pasniegšanas apslaka ar olīveļļu un pārber pāri nedaudz sāls.