Salāti ar kūpinātu vistu un apelsīnu krējumu

1 personām

Iesaku – pērciet uzreiz pusi kūpinātas vistas un pagatavojiet to divos ēdienos. Fileja lieti noderēs šiem salātiem un kāja, spārniņš un kaulu daļas – zupai, jo kūpināta vista ir lielisks, ātri pagatavojams zupas pamats buljonam.

Šiem salātiem mērce ir ļoti vienkārša, bet ticiet – atklāsiet krējumu atkal no jauna.

Sastāvdaļas

  • 1 ledus salāts vai citi zaļie salāti
  • No ½ kūpinātas vistas – filejas daļa
  • Svaigi dārzeņi, piemēram 1 paprika, 1 burkāns, 1 gurķis
  • 50-70 ml skābais krējums
  • 1 apelsīns
  • Svaiga čabata vai cita maizīte pasniegšanai

Pagatavošana

  1. No pus vistas atdala filejas daļu un sagriež mazos gabaliņos, liek salātu bļodā
  2. Ledus salātu sagriež gabaliņos vai saplūkā ar rokām
  3. Svaigos dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
  4. Sajauc mērcei – sulu no apelsīna, krējumu, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pārlej mērci salātiem un sacilā kopā. Pasniedz ar svaigu, krāsnī uzsildītu maizīti.
  5. Pasniedzot maizīti var darīt šādi. To sagriež šķēlītēs, šķēlītes izkārto uz cepamās plāts, bagātīgi pārslaka ar olīveļļu un pārber ar sāli un liek cepekšrāsnī uz 10 minūtēm.

Komentāri: