Salāti ar cepeti un hurmu

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • pāris nelieli vārīti kartupeļi
  • 70 g rukolas
  • 1 čili pipars
  • sauja ķiršu tomātiņu
  • 1 hurma
  • sauja dīgstu
  • eļļa cepšanai
  • 5 plānas cepeša šķēles

MĒRCEI

  • 50 ml eļļas
  • sula un miziņas no 1 apelsīns
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu vai citu zaļumu
  • ½ tējkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mērci. Sakuļ kopā apelsīna miziņas un sulu, sakapātus pētersīļus, olīveļļu, medu un nedaudz balzametiķa.
  2. Cepeti un hurmu sagriež plānās šķēlītēs un apgrilē uz pannas.
  3. Kartupeļus sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs un apcep, līdz tie ir zeltaini.
  4. Lēzenā šķīvī izkārto rukolas lapiņas, pāri kārto zeltainos kartupelīšus, cepeša šķēles un hurmu. Pārber ar smalki sakapātiem čili pipara gabaliņiem un dīgstiem.
  5. Pirms pasniegšanas pārlej ar mērci.