Recepte

Sāļā siera kūka ar zilo sieru un meža sēnītēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 300 g siera krekeru
  • 80 g sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 140 g zilā siera
  • 8 g kukurūzas cietes
  • 175 ml skābā krējuma
  • 3 olas
  • svaigi timiāna zariņi
  • 400 g dažādu meža sēņu

Pagatavošana

  1. Krekerus salauž un ļoti smalki sadrupina. Visērtāk to izdarīt ar blenderi. Pievieno nelielu sauju ar timiāna lapiņām un samaisa. Otru daļu timiāna lapiņu atstāj sēņu cepšanai.
  2. Sadrupināto krekeru masu samīca ar mīkstu sviestu. Cepamajā formā ieklāj sviestpapīru un liek samīcīto pamatnes masu. Ievieto ledusskapī 30 minūtes atdzesēties.
  3. Tikmēr pagatavo krēma masu. Saputo sieru, līdz tas kļuvis krēmīgs un viendabīgs. Pievieno sadrupinātu zilo sieru un olas.
  4. Siera masai pieliek krējumu un kukurūzas cieti. Visu saputo viendabīgā masā. Krēmu lej pāri cepumu masai un cep līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.
  5. Kad kūka izcepusies, to atdzesē apmēram 1 līdz 2 stundas. Kamēr kūka dziest, uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztas dažādas meža sēnes ar timiānu. Kad kūka atdzisusi, sēnes izkārto kūkas viducī. Pasniedz sagrieztu nelielos gabaliņos, jo tā ir ļoti sātīga.

Komentāri:

Jūsu komentārs: