Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sāļā siera kūka ar zilo sieru un meža sēnītēm
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g siera krekeru
80 g sviesta
500 g krēmsiera
140 g zilā siera
8 g kukurūzas cietes
175 ml skābā krējuma
3 olas
svaigi timiāna zariņi
400 g dažādu meža sēņu
Pagatavošana
Krekerus salauž un ļoti smalki sadrupina. Visērtāk to izdarīt ar blenderi. Pievieno nelielu sauju ar timiāna lapiņām un samaisa. Otru daļu timiāna lapiņu atstāj sēņu cepšanai.
Sadrupināto krekeru masu samīca ar mīkstu sviestu. Cepamajā formā ieklāj sviestpapīru un liek samīcīto pamatnes masu. Ievieto ledusskapī 30 minūtes atdzesēties.
Tikmēr pagatavo krēma masu. Saputo sieru, līdz tas kļuvis krēmīgs un viendabīgs. Pievieno sadrupinātu zilo sieru un olas.
Siera masai pieliek krējumu un kukurūzas cieti. Visu saputo viendabīgā masā. Krēmu lej pāri cepumu masai un cep līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.
Kad kūka izcepusies, to atdzesē apmēram 1 līdz 2 stundas. Kamēr kūka dziest, uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztas dažādas meža sēnes ar timiānu. Kad kūka atdzisusi, sēnes izkārto kūkas viducī. Pasniedz sagrieztu nelielos gabaliņos, jo tā ir ļoti sātīga.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: