Sāļā siera kūka ar zilo sieru un meža sēnītēm

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g siera krekeru
  • 80 g sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 140 g zilā siera
  • 8 g kukurūzas cietes
  • 175 ml skābā krējuma
  • 3 olas
  • svaigi timiāna zariņi
  • 400 g dažādu meža sēņu

Pagatavošana

  1. Krekerus salauž un ļoti smalki sadrupina. Visērtāk to izdarīt ar blenderi. Pievieno nelielu sauju ar timiāna lapiņām un samaisa. Otru daļu timiāna lapiņu atstāj sēņu cepšanai.
  2. Sadrupināto krekeru masu samīca ar mīkstu sviestu. Cepamajā formā ieklāj sviestpapīru un liek samīcīto pamatnes masu. Ievieto ledusskapī 30 minūtes atdzesēties.
  3. Tikmēr pagatavo krēma masu. Saputo sieru, līdz tas kļuvis krēmīgs un viendabīgs. Pievieno sadrupinātu zilo sieru un olas.
  4. Siera masai pieliek krējumu un kukurūzas cieti. Visu saputo viendabīgā masā. Krēmu lej pāri cepumu masai un cep līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.
  5. Kad kūka izcepusies, to atdzesē apmēram 1 līdz 2 stundas. Kamēr kūka dziest, uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztas dažādas meža sēnes ar timiānu. Kad kūka atdzisusi, sēnes izkārto kūkas viducī. Pasniedz sagrieztu nelielos gabaliņos, jo tā ir ļoti sātīga.

Komentāri: