Sāļā amaranta putra ar avokado un ceptu olu

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

  • 50 g amaranta
  • 350 ml auzu piena (vai cita piena pēc izvēles)
  • 1 tējkarote sviesta
  • šķipsna sāls
  • 1 mazs avokado
  • 1 lauku ola
  • eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • šķipsna čili pārslu

Pagatavošana

  1. Amarantu pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma. Iespējams, ka būs jāpievieno vēl nedaudz šķidruma, ja vēlas krēmīgāku putru.
  2. Kad amarants uzvārīts, tajā iemaisa sviestu un sāli.
  3. Pannā sakarsē nedaudz eļļas un uzcep olu, lai dzeltenums būtu mīksts. Avokado sagriež šķēlēs.
  4. Amaranta putru pasniedz bļodā, pa virsu uzliek cepto olu un avokado šķēlītes. Pārkaisa vēl mazliet sāls, čili pārslas un sakapātus pētersīļus.