Toggle navigation
Izvēlne
Īpašie piedāvājumi
Receptes
Brokastis
Cepumi
Deserti
Dzērieni
Ēdieni Cepeškrāsnī
Grilējam
Konservējumi un mērces
Kūkas
Pamatēdieni
Picas un maizes
Piedevas pie pamatēdiena
Pīrāgi un sacepumi
Salāti
Sautējumi
Uzkodas
Vakariņas
Viegla ēdienreize
Zivis
Zupas
Video receptes
Interesanti
Veikals
Veikals
Žurnāli
Grāmatas
Mēs
Par mums
Kontakti
Autori
Raidījumi
Raidījumi
Grila Duelis
Visi pie galda
Izaicinām Šefpavāru
Meistarklases
Autors:
Renārs Purmalis
Rupjmaizes sacepums ar dzērvenēm un āboliem
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
600 g rupjmaizes, grauzdētas un saberztas sīkās drumstalās
5 nelieli Latvijas āboli
150 g brūnā cukura
640 g skābā krējuma
2 olas
100 g lielogu dzērveņu
1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana
Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa vienā masā.
Kūku cepamajā formā kārto trīs kārtas: rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masa, sagriezti āboli un dzērvenes. To atkārto trīs reizes.
Liek krāsnī 170 °C temperatūrā un cep 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Pasniegt var gan svētkos, gan ikdienā, kā ar saldējumu, tā arī ar vaniļas mērci. Lai vai kā, šī kūka liks justies patriotiskāk ne tikai novembrī.
Jūs varētu interesēt
Grilēts ananass ar mohito saldējumu
Vaniļas buberts ar ķīseli
Komentāri:
Jūsu komentārs
Vārds (obligāts)
E-pasts (nerādīsim) (obligāts)
Nospiediet šeit, lai atceltu atbildi.
Komentāri: