Ja rupjmaizi sagriež ļoti plānās šķēlītēs, tās apslaka ar olīveļļu un apgrauzdē krāsnī – izdodas gardi jo gardi maizes čipsi. Tas var būt lielisks akcents zaļajiem salātiem, šoreiz – ar kūpinātu lasi un pipargurķīšiem.
Mērcei:
Rupjmaizi sagriež nelielās šķēlītēs.
Liek uz cepamās plāts un nedaudz apslaka ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek grauzdēties maizītes. Grauzdē, līdz tās kļuvušas kraukšķīgas. (Uzmaniet, jo maize var ātri sadegt.)
Uzkarsē sausu pannu un ap grauzdē ķimenes.
Kad tas ir izdarīts, tās saberž piestā.
Saberztās ķimenes un šķipsniņu sāls pievieno skābajam krējumam. Samaisa.
Gurķīšus pārgriež gareniski uz pusēm.
Feijoa augļus noskalo, notīra un sagriež šķēlītēs vai daiviņās.
Uz liela šķīvja kārto salātlapas.
Virsū liek laša un feijoa augļu šķēlītes un pipargurķīšus.
Uz salātiem kārto rupjmaizes čipsus. Visu pārlej ar mērci vai piedāvā katram ēdājam mērci pievienot pašam.
Komentāri: