Rupjmaize salātos – ar kūpinātu lasi un ķimeņu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Ja rupjmaizi sagriež ļoti plānās šķēlītēs, tās apslaka ar olīveļļu un apgrauzdē krāsnī – izdodas gardi jo gardi maizes čipsi. Tas var būt lielisks akcents zaļajiem salātiem, šoreiz – ar kūpinātu lasi un pipargurķīšiem.

Sastāvdaļas

  • 120 g salātu maisījuma
  • 100 g mazsālīta vai kūpināta laša
  • ¼ rupjmaizes kukuļa
  • nedaudz eļļas maizes aplaistīšanai
  • 6–8 pipargurķīši
  • 1–2 feijoa augļi (pēc izvēles)

Mērcei:

  • ~ 150 ml skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes ķimeņu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sagriež nelielās šķēlītēs.
  2. Liek uz cepamās plāts un nedaudz apslaka ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek grauzdēties maizītes. Grauzdē, līdz tās kļuvušas kraukšķīgas. (Uzmaniet, jo maize var ātri sadegt.)
  3. Uzkarsē sausu pannu un ap grauzdē ķimenes.
  4. Kad tas ir izdarīts, tās saberž piestā.
  5. Saberztās ķimenes un šķipsniņu sāls pievieno skābajam krējumam. Samaisa.
  6. Gurķīšus pārgriež gareniski uz pusēm.
  7. Feijoa augļus noskalo, notīra un sagriež šķēlītēs vai daiviņās.
  8. Uz liela šķīvja kārto salātlapas.
  9. Virsū liek laša un feijoa augļu šķēlītes un pipargurķīšus.
  10. Uz salātiem kārto rupjmaizes čipsus. Visu pārlej ar mērci vai piedāvā katram ēdājam mērci pievienot pašam.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rupjmaizi sagriež nelielās šķēlītēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek uz cepamās plāts un nedaudz apslaka ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek grauzdēties maizītes. Grauzdē, līdz tās kļuvušas kraukšķīgas. (Uzmaniet, jo maize var ātri sadegt.)

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē sausu pannu un ap grauzdē ķimenes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad tas ir izdarīts, tās saberž piestā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saberztās ķimenes un šķipsniņu sāls pievieno skābajam krējumam. Samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķīšus pārgriež gareniski uz pusēm.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feijoa augļus noskalo, notīra un sagriež šķēlītēs vai daiviņās.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz liela šķīvja kārto salātlapas.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū liek laša un feijoa augļu šķēlītes un pipargurķīšus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz salātiem kārto rupjmaizes čipsus. Visu pārlej ar mērci vai piedāvā katram ēdājam mērci pievienot pašam.

Komentāri: