Pārkaisīšanai:
Bļodā samaisa miltus, brūno cukuru, sāli, raugu un garšvielas.
Pievieno 100 g mīksta sviesta.
Saspaida ar rokām visu kopā.
Pienu ielej katliņā, pievieno brendiju un nedaudz uzsilda (līdz ~50 °C).
Miltu un sviesta masai pievieno silto pienu, garšvielas.
Pievieno eļļu, sakultu 1 olu un visu samīca viendabīgā mīklā.
Turpina mīcīt, līdz mīkla vairs nelīp pie rokam. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
Saveļ apaļu mīklas bumbu, apziež to ar eļļu un pārkaisa ar miltiem.
Mīklu liek bļodā, pārsedz ar tīru dvielīti un liek raudzēties.
Raudzē, līdz mīklas apjoms ir dubultojies.
Izrūgušo mīklu izveltnē iegarenā taisnstūra formā ~40 cm platumā.
Mīklu pārziež ar 2–3 ēdamkarotēm mīksta sviesta.
Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un rozīnēm.
Pārloka uz pusēm gareno malu pret gareno malu tā, lai sanāk 20 cm plats taisnstūris.
Nedaudz izrullē.
Marcipānu sagriež gareniskās strēmelēs.
Marcipāna strēmelītes vienmērīgi izkārto uz mīklas.
No garās malas mīklu sāk rullēt ciet, līdz sanāk gara desa.
Desu sagriež 2 cm platās šķēlēs.
Uz pannas kārto, atstājot vismaz 1 cm atstarpes briešanai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sakuļ otru olu un noziež bulciņas spīdumam.
Pārkaisa tās ar cukura pērlītēm un liek cepties. Cep ~15 minūtes.
Komentāri: