Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Rukolas salāti ar svaigām aprikozēm
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
2 saujas svaigu rukolas lapiņu
4–6 svaigas aprikozes
svaigas avenes
1 tējkarote balzametiķa
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas
sula no ½ citrona
½ fenheļa saknes
sauja grauzdētu valriekstu
1 neliels šalotes sīpols
Pagatavošana
Rukolas lapiņas noskalo un nosusina.
Aprikozes pārgriež 4–6 daļās
Fenfeli sašķēlē uz mandolīnas vai ļoti plāni sagriež ar nazi.
Sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākās ripiņās, ko pārlej ar citronu sulu un atstāj uz 10–15 minūtēm.
Rukolas lapiņas sajauc kopā ar marinētajiem sīpoliem, aprikozēm un visām pārējām sastāvdaļām. Visu labi samaisa.
Pasniedzot salātus apber ar grauzdētajiem valriekstiem.
Komentāri: