Rukolas salāti ar svaigām aprikozēm

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 saujas svaigu rukolas lapiņu
  • 4–6 svaigas aprikozes
  • svaigas avenes
  • 1 tējkarote balzametiķa
  • 1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • ½ fenheļa saknes
  • sauja grauzdētu valriekstu
  • 1 neliels šalotes sīpols

Pagatavošana

  1. Rukolas lapiņas noskalo un nosusina.
  2. Aprikozes pārgriež 4–6 daļās
  3. Fenfeli sašķēlē uz mandolīnas vai ļoti plāni sagriež ar nazi.
  4. Sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākās ripiņās, ko pārlej ar citronu sulu un atstāj uz 10–15 minūtēm.
  5. Rukolas lapiņas sajauc kopā ar marinētajiem sīpoliem, aprikozēm un visām pārējām sastāvdaļām. Visu labi samaisa.
  6. Pasniedzot salātus apber ar grauzdētajiem valriekstiem.