Rukolas salāti ar marinētu sieru

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

SIERA MARINĒŠANAI

  • 250 g svaigā siera bumbu
  • 350 ml Gourmante Kalamata Extra Virgin olīveļļas
  • 2 čili pipari
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 4 daiviņas ķiploku
  • sāls un pipari pēc garšas

 

MĒRCEI

  • 100 ml Yang Tse saldās čili mērces
  • sula no ½ citrona
  • 150 g olīveļļas

 

SALĀTIEM

  • 200 g rukolas
  • 120 g kazeņu
  • 70 g Citres saulē kaltētu tomātu
  • 30 g granātābola sēkliņu

Pagatavošana

  1. Svaigā siera bumbas ber traukā, pievieno sagrieztus čili piparus, ķiplokus, sāli, piparus, rozmarīnu, pārlej ar olīveļļu un liek uz 12 stundām ledusskapī, ik pa laikam apmaisot.
  2. Trauciņā liek citronu sulu, pievieno saldo čili mērci, visu apmaisa un lēnām lej klāt olīveļļu. Visu masu maisa ar putojamo slotiņu tik ilgi, kamēr mērce kļūst biezāka.
  3. Rukolu kārto bļodā, pārber sagrieztus kaltētus tomātus, kazenes, granātābola sēkliņas, uzliek marinēto sieru un pārlej ar čili un citronu mērci.