Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Rudzu un sēklu maize ar krāsnī ceptu citronu, meža ķiploku rikotu un pavasara sparģeļiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Lai pavasarī ēstu veselīgas un gardas brokastis, Uģis ķēries pie sātīgu maizīšu pagatavošanas. Īsās nedēļas iesākumā rudzu rika ar sparģeļiem!
Sastāvdaļas
2 citroni
50 g medus
2 buntītes meža ķiploku
180 g rikotas
200 g baby sparģeļu
melnie pipari
ledus
‟Hanzas Maiznīca” rudzu maize ar sēklām
Pagatavošana
Citronus sagriež šķēlēs, apslaka ar medu un liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā 20 minūtes, līdz citroni sacepušies zeltaini brūni.
Nomazgā un smalki sakapā meža ķiplokus. Kad citroni gatavi, tos nedaudz atdzesē un sakapā. Bļodā liek rikotu, meža ķiplokus un citronus, pievieno vēl labu ēdamkaroti medus, un visu samaisa.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un liek blanšēties sparģeļus. Lai būtu vieglāk blanšēt un izņemt sparģeļus no ūdens, tos viegli apsien ar diegu. Sparģeļus blanšē 1 minūti, pēc tam pārvieto ledus ūdenī.
Sparģeļus nosusina un sagriež smalkāk. Uz maizes liek gatavo rikotu, un pa virsu kārto sparģeļus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: