Recepte

Rudzu un sēklu maize ar krāsnī ceptu citronu, meža ķiploku rikotu un pavasara sparģeļiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Lai pavasarī ēstu veselīgas un gardas brokastis, Uģis ķēries pie sātīgu maizīšu pagatavošanas. Īsās nedēļas iesākumā rudzu rika ar sparģeļiem!

 

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • 2 citroni
  • 50 g medus
  • 2 buntītes meža ķiploku
  • 180 g rikotas
  • 200 g baby sparģeļu
  • melnie pipari
  • ledus
  • ‟Hanzas Maiznīca” rudzu maize ar sēklām

Pagatavošana

  1. Citronus sagriež šķēlēs, apslaka ar medu un liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā 20 minūtes, līdz citroni sacepušies zeltaini brūni.
  2. Nomazgā un smalki sakapā meža ķiplokus. Kad citroni gatavi, tos nedaudz atdzesē un sakapā. Bļodā liek rikotu, meža ķiplokus un citronus, pievieno vēl labu ēdamkaroti medus, un visu samaisa.
  3. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un liek blanšēties sparģeļus. Lai būtu vieglāk blanšēt un izņemt sparģeļus no ūdens, tos viegli apsien ar diegu. Sparģeļus blanšē 1 minūti, pēc tam pārvieto ledus ūdenī.
  4. Sparģeļus nosusina un sagriež smalkāk. Uz maizes liek gatavo rikotu, un pa virsu kārto sparģeļus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: