Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Rudzu maize ar pētersīļu biezpienu, prošuto un mīksti vārītu olu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
biezpiens
pētersīļi
sarkanais sīpols
čili
sāls
prošuto
olas
eļļa
laims
“Hanzas Maiznīcas” pilngraudu rudzu maize
Pagatavošana
Vārošā ūdenī liek olas istabas temperatūrā un vāra 6 minūtes, pēc tam tās strauji atdzesē.
Pa to laiku notīra pētersīļus no kātiem, nomizo un sagriež sarkano sīpolu un čili. Liek blenderī ar neitrālu eļļu, pievieno laima sulu un sāli. Blendē līdz viendabīgai masai. Pēc tam pievieno biezpienam. Biezpienu pirms tam var izberzt caur sietu, lai būtu viendabīgāka, krēmīgāka konsistence.
Liek uz maizes biezpienu, pāri liek prošuto vai līdzīgu vītinātu gaļu. Pabeidz ar mīksti vārītu olu, sāli un pipariem.
Komentāri: