Recepte

Rudzu maize ar pētersīļu biezpienu, prošuto un mīksti vārītu olu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • biezpiens
  • pētersīļi
  • sarkanais sīpols
  • čili
  • sāls
  • prošuto
  • olas
  • eļļa
  • laims
  • “Hanzas Maiznīcas” pilngraudu rudzu maize

Pagatavošana

  1. Vārošā ūdenī liek olas istabas temperatūrā un vāra 6 minūtes, pēc tam tās strauji atdzesē.
  2. Pa to laiku notīra pētersīļus no kātiem, nomizo un sagriež sarkano sīpolu un čili. Liek blenderī ar neitrālu eļļu, pievieno laima sulu un sāli. Blendē līdz viendabīgai masai. Pēc tam pievieno biezpienam. Biezpienu pirms tam var izberzt caur sietu, lai būtu viendabīgāka, krēmīgāka konsistence.
  3. Liek uz maizes biezpienu, pāri liek prošuto vai līdzīgu vītinātu gaļu. Pabeidz ar mīksti vārītu olu, sāli un pipariem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: