Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli. Atsevišķā traukā sajauc siltu ūdeni, cukuru un sauso raugu. Kad raugs un cukurs ir izšķīdis un pilnībā sajaucies ar ūdeni, to kopā ar olīveļļu iejauc sagatavotajos miltos. Kad masa ir palikusi viendabīgāka, to izliek uz virtuves dēļa un turpina kārtīgi mīcīt vismaz 10–15 minūtes. Ja mīkla kļūst par lipīgu, var pievienot papildu miltus. Kad mīkla ir viendabīga un bez manāmiem kunkuļiem, to liek bļodā, pārklāj ar mitru dvieli un ļauj mīklai rūgt istabas temperatūrā 2 stundas.
Gatavo mērci. Katliņā liek tomātus savā sulā, pieber šķipsnu sāls un maisot karsē apmēram 30 minūtes.
Pirms picas gatavošanas mīklu sadala 4 vienādās daļās un iecilā vienādos apaļos klaipiņos, liek uz virtuves dēļa, apsedz ar mitru dvieli un ļauj ievilkties 1 stundu istabas temperatūrā.
Uzkarsē krāsni.
Gatavo picu. Katru klaipiņu, rotējot uz dēļa, stiepj vienmērīgi no vidus uz ārpusi, līdz ir izveidota picas pamatne apmēram 30 cm/dm. Pārlej ar ¼ mērces, pārber ar ¼ rīvēta cietā siera un ¼ rīvēta nogatavinātā mocarellas siera, un liek cepties 250 °C temperatūrā apmēram 10–15 minūtes, līdz picas malas ir uzpūtušās un sāk parādīties melnas apdeguma maliņas. Sage picas krāsns uzkarst līdz 400 °C temperatūrai, kas picas pagatavošanas ātrumu samazinās līdz pat 4–5 minūtēm.
Pasniedz ar pārbērtām svaigām rukolas lapām, plucinātu prošuto šķiņķi, pēc vēlēšanās pārlej nedaudz ar Extra virgin olīveļļu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: