Rīsu un kukurūzas voks ar dārzeņiem un tofu zemesriekstu mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g Alce Nero bezglutēna kukurūzas un rīsu spageti makaronu
  • 1 neliels burkāns
  • ¼ sarkanā kāposta (no nelielas galviņas)
  • 70 g kabača
  • ½ neliela čili pipara
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 pakčojs
  • 15 g rīvēta ingvera
  • 150 g Clearspring bio zīda tofu
  • 2 ēdamkarotes Clearspring bio sojas mērces
  • 1 tējkarote austeru mērces
  • 1 tējkarote zivju mērces
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 30 g grauzdētu sasmalcinātu zemesriekstu
  • 10 g melno sezama sēklu

 

ZEMESRIEKSTU MĒRCEI

  • 2 ēdamkarotes Biona krēmīgā zemesriekstu sviesta
  • 1 tējkarote Clearspring bio sojas mērces
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • ½ tējkarotes rīsu etiķa
  • 1 tējkarote zivju mērces
  • ½ tējkarotes sezama eļļas
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Zīda tofu izņem no iepakojuma, uzliek uz šķīvja un atstāj uz 15 minūtēm, lai to atbrīvotu no liekā šķidruma. Lieko šķidrumu nolej. Tofu uzmanīgi sagriež kubiņos un pārlej ar 1 ēdamkaroti sojas mērces. Tad tofu apcep pannā uz nelielas uguns, līdz tas iegūst brūnganu garoziņu.
  2. Novāra rīsu un kukurūzas spageti. Vāra 8 minūtes uz vidēji augstas uguns.
  3. Nelielā traukā liek visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
  4. Dārzeņus sagriež strēmelēs, ķiploku un čili sakapā, ingveru sarīvē. Dārzeņus uz vidēji lielas uguns apcep nelielā daudzumā eļļas, pievieno zemesriekstu mērci. Sautē 1 minūti.
  5. Dārzeņiem ar zemesriekstu mērci pievieno rīsu un kukurūzas spageti un grauzdētus zemesriekstus. Visu apmaisa, un uzmanīgi iejauc apcepto tofu. Pasniedzot pārber ar melnajām sezama sēklām.

Komentāri: