Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Rīsu salāti ar kūpinātām aprikozēm un vistu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sen kādā kulinārijas šovā skatījos, kā mājas apstākļos iespējams kūpināt zivi. Pakonsultējoties ar kādu pavāru, noskaidroju, ka mājas apstākļos pavisam parastā cepeškrāsnī var kūpināt jebko. Un kādēļ lai tās nebūtu aprikozes un mandeles. Kūpinātās garšas tieši šogad gozējas kulināro topu virsotnēs. Pat kūpināts kanēlis kokteiļos. Iespējas ir nerobežotas!
Sastāvdaļas
sauja žāvētu dzērveņu
200 g mandeļu
10 saulē kaltēti tomāti (var būt arī eļļā)
100 g savvaļas rīsu
5 aprikozes
100 g kazas siera
3 palieli kūpināti vistas šķiņķīši
50 ml interesantas garšas eļļas
¼ svaiga ananasa
svaigs baziliks
Kūpināšanai
5 zariņi svaiga timiāna
1 ēdamkarote lavandas ziediņu
maisiņš ar skaidām
100 ml džina
2 kanēļa standziņas
neliels gabaliņš ingvera
1 paciņa beramās zaļās tējas
Pagatavošana
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai tā, lai tie būtu irdeni.
Aprikozes sagriež ceturtdaļās un kārto uz smalkas restītes. Blakus kārto mandeles.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C temperatūrai. Krāsns apakšā liek kūpināšanas trauku, tajā ielej džinu un aizdedzina, ļauj mazliet nokūpēt, pāri liek sagatavoto restīti ar aprikozēm un mandelēm. Ja vēlas viegli iekūpinātas, tad aiztaisa krāsns durtiņas un kūpina 10 minūtes. Ja garšu vēlas intensīvāku, tad ilgāk.
Tikmēr var sagatavot pārējās salātu sagataves, vistu saplūkāt mazākos gabaliņos, tomātus sagriezt plānās strēmelītēs, ananasu sagriezt mazos kubiņos.
Kad kūpinājumi gatavi, 3 aprikožu gabaliņus atliek malā, pārējos kopā ar mandelēm sakapā.
Pagatavo mērci. Sablendē kopā atliktās aprikozes, kazas sieru un kādu interesantas garšas eļļu. Visas salātu sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz ar mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: