Variācijas par tēmu:
Rīsu krēmam gatavošanas laikā var pievienot dzeltenās rozīnes un kanēļa standziņu, kuru gatavošanas beigās izņem no katla.
Gatavu pudiņu var uz 15 minūtēm ielikt sakarsētā cepeškrāsnī. Tad tas būs stingrāks, līdzīgs kūciņai.
Krēms labi garšos arī ar svaigu ogu mērcēm, piemēram, zemenēm, kas saspiestas ar cukuru.
Katliņā uzvāra 200 ml ūdens. Vārošā ūdenī ieber rīsus un vāra ~ 5 minūtes.
Nepārtraukti maisot, pamazām pielej ½ l piena. Tad pievieno cukuru. Samazina liesmu, bet maisīšanu nepārtrauc. Kad rīsi ir piebrieduši, pielej atlikušo pienu un visu samaisa. Krēmu turpina vārīt uz lēnas uguns vēl ~ 30 minūtes.
Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu. Pusi no sarīvētās miziņas pievieno krēmam. Pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno atlikušo miziņu.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Atsevišķā traukā sakuļ olu dzeltenumus, tiem pievienojot 3-4 ēdamkarotes vārītā rīsu krēma. Visu samaisa viendabīgā masā.
Iegūto olu dzeltenumu masu, nepārtraukti maisot, pievieno krēmam. Visu turpina karsēt vēl ~ 10 minūtes. Krēms būs kļuvis biezs un vijīgs.
Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Komentāri: