Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Rikotas siera kūka
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
250 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”
80 g sviesta
1 tējkarote medus
250 g rikotas siera
250 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
1 vaniļas pāksts
140 g cukura
10 g kukurūzas cietes
3 olas
miziņas no 1 citrona
100 ml skābā krējuma
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviesta gabaliņu vai olīveļļu.
Sasmalcina cepumus un liek tos lielā bļodā. Tikmēr izkausē sviestu kopā ar medu. Šķidrumu pievieno cepumiem un samaisa. Masu liek cepamajā formā un nopresē ar lielu karoti vai pirkstiem.
Lielā bļodā liek krēmsieru, rikotu, sēkliņas no vaniļas pāksts, kukurūzas cieti un cukuru. Visu puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi samaisot.
Beidzamo pievieno krējumu un citrona miziņas. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa un lej cepamajā formā. Cep krāsnī 1 stundu 30–45 minūtes. Pēc cepšanas kūku atdzesē un ļauj pastāvēt vēsumā vismaz pāris stundu. Dekorēšanai labi piestāvēs bezē cepumi un mellenes.
Komentāri: